Vos sprint naar podiumplaats in vijfde etappe Giro Donne

Vos sprint naar podiumplaats in vijfde etappe Giro Donne

Marianne Vos heeft in de vijfde etappe van de Giro Donne opnieuw een podiumplaats weten te bemachtigen. Na haar overwinning van afgelopen zondag, behaalde Vos vandaag een derde plaats in de massasprint.

De vlucht van de dag bestond uit zes renners die een massasprint probeerden te voorkomen. Dit bleek echter tegen beter weten in. Op vijf kilometer van de streep was het gedaan met de vluchters. Vos eindigde uiteindelijk nipt achter sprintkanonnen Lorena Wiebes en Emma Norsgaard.

"Ik moet een compliment maken aan het hele team."

Marianne Vos

Vos prees na de etappe het werk van de ploeg. “Vanaf de start in Milaan werd er hard gereden. Een vlakke etappe met een voorspelde massasprint. Ik moet een compliment maken aan het hele team. Zij hebben allemaal heel goed en attent gereden vandaag. Helaas zat ik zelf voor mijn gevoel niet helemaal goed gepositioneerd bij het begin van de sprint. Uiteindelijk kon ik toch nog derde worden achter twee sterke renners.”

"De derde plek voor Marianne is een mooi en realistisch resultaat."

Marco Postma

Na afloop gaf ploegleider Marco Postma te kennen trots te zijn op zijn ploeg. “Vooraf hadden we het plan gemaakt mee te doen met de massasprint. We hebben ons ook gemoeid in de voorbereiding op diezelfde sprint. De derde plek voor Marianne is een mooi en realistisch resultaat. Het is een goede teamprestatie. Het was vandaag een warme en technische dag. Het is ook wat waard dat we deze etappe veilig zijn doorgekomen.”

Vooruitkijkend naar de volgende etappes is Postma duidelijk. “Er wachten nog een aantal mooie etappes op ons. Allereerst de rit van morgen. Dat wordt een prachtige dag langs het meer van Como. Hopelijk kunnen we hier weer een gooi doen naar de dagzege. We kijken erg uit naar de komende dagen.”

 / 

Gerelateerde updates