Shop
Vos sprint in gele trui naar tweede ritzege in Tour de France Femmes

Vos sprint in gele trui naar tweede ritzege in Tour de France Femmes

Marianne Vos heeft de zesde etappe in de Tour de France Femmes op haar naam geschreven. De renster van Team Jumbo-Visma was in de sprint van een uitgedund peloton veruit de snelste en boekte haar tweede ritzege van deze ronde. In het algemeen klassement breidde de geletruidraagster haar voorsprong nog wat verder uit.

Anna Henderson maakte samen met dertien andere rensters deel uit van een omvangrijke kopgroep. Hoewel de ontsnapping nooit meer dan twee minuten bij elkaar verzamelde, moest het peloton alle zeilen bij zetten om de vluchters in te rekenen. Henderson liet zien over goede benen te beschikken en versnelde op vijftien kilometer van de aankomst. De Britse kreeg twee rensters met zich mee, maar het drietal werd op de laatste beklimming tot de orde geroepen.

Riejanne Markus en Karlijn Swinkels brachten Vos vervolgens in een zetel naar de streep. De Brabantse, die maandag de tweede etappe ook al op haar naam had geschreven, zette haar sprint op een kleine tweehonderd meter van de meet aan en hield al haar concurrentes op geruime afstand. Vos is daarmee de eerste vrouw ooit die een Tour-etappe in de gele trui wint.

"Dit is fantastisch. Ik denk dat ik het nog niet helemaal besef", glundert Vos. "We wilden vandaag voor de etappezege gaan en met Anna in de kopgroep hadden we een goede situatie. In het peloton werd hard gereden om het gat te dichten en op de Côte de Boetsch kwamen er meerdere aanvallen. Het team hield mij echter goed van voren en zorgde er constant voor dat ik uit de wind bleef. Alle credits naar het team."

In de sprint hoefde Vos alleen nog maar het juiste moment te kiezen. "Ik heb geen wind gevoeld tot de laatste tweehonderd meter. Ik zag vanuit mijn ooghoek dat Elisa Balsamo op hetzelfde moment aanging, maar ik voelde dat ik meer snelheid had. Hoewel ik geen versnelling meer in de benen had, hoopte ik dat mijn punch genoeg zou zijn. Gelukkig kon ik het werk van het team afmaken."

 / 

Gerelateerde updates