Shop
Vos snelt naar overtuigende overwinning in proloog Simac Ladies Tour

Vos snelt naar overtuigende overwinning in proloog Simac Ladies Tour

Marianne Vos heeft de proloog van de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven. De kopvrouw van Team Jumbo-Visma snelde in de straten van Ede naar een tijd net boven de drie minuten, waar geen enkele renster meer aan wist te komen. Het is voor de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma de negende zege van het seizoen.

De Brabantse ging als een van de favorieten van start en maakte die rol glansrijk waar. “Ik startte halverwege, omdat ik het gewoon fijn vind om de proloog gedaan te hebben. Het wachten duurde uiteindelijk nog vrij lang”, sprak een opgeluchte Vos.

"We wilden gaan voor een etappezege, dus het is super dat die nu al binnen is."

Marianne Vos

Op het bochtige, technische en korte parcours vond de drievoudig winnares van de Simac Ladies Tour, een proloog die perfect bij haar paste. “Het is ongelofelijk dat het is gelukt, want er stonden toch wel heel veel snelle rensters aan de start. Ik ben afgelopen vrijdag het parcours al gaan verkennen, maar tijdens de race voelt het toch altijd weer anders. Het is belangrijk dat je het parcours bijna uit je hoofd kent, dat je het bijna kan dromen. De ploeg is ook echt bezig geweest met de juiste techniek. Het is zo kort, dat het op de details aankomt. We wilden gaan voor een etappezege, dus het is super dat die nu al binnen is.”

Het is voor Vos haar vijfde zege van het seizoen.

 / 

Gerelateerde updates