Shop
Vos schrijft derde etappe Giro d’Italia Donne op haar naam

Vos schrijft derde etappe Giro d’Italia Donne op haar naam

Marianne Vos heeft daags na haar tweede plaats de derde etappe van de Giro d’Italia Donne op haar naam geschreven. Tijdens de laatste rit op Sardinië ging de 35-jarige Nederlandse vroeg aan in de massasprint. Ze bleef Charlotte Kool en Elisa Balsamo voor. Het is Vos’ 31e etappezege in de Italiaanse rittenkoers.

Lara Vieceli zorgde voor de inleidende beschietingen door meteen na de start weg te rijden. Team Jumbo-Visma behield in de openingsfase de controle en pakte Vieceli al snel terug. De sprintersploegen gaven nadien een flink aantal rensters de ruimte en het tempo ging tot aan de finale omlaag. Daarin zorgden de vele bochten voor wat scheurtjes in het peloton. Romy Kasper en Vos bleven voorin goed in positie, waarna de Nederlandse in de lange sprint liet zien de sterkste te zijn. Voor Team Jumbo-Visma Women is het de vijfde overwinning van 2022.

"We wisten dat er vandaag een grote kans op een massasprint was."

Marianne Vos

“Ik wilde het na mijn tweede plaats van gisteren opnieuw proberen, dus ik ben blij dat het is gelukt”, aldus een lachende Vos. “We wisten dat er vandaag een grote kans op een massasprint was. De finale was vrij technisch. Het team bracht me perfect in positie, maar het was daarna lastig om in de bochten die positie vast te houden. Ik kon het wiel van Romy volgen en zij leverde me goed af in de laatste kilometer. Ik ga van deze zege genieten en morgen tijdens de rustdag kijken we welke kansen er nog komen.”

 / 

Gerelateerde updates