Shop
Vos rijdt in achtste etappe Giro naar nieuwe ereplaats

Vos rijdt in achtste etappe Giro naar nieuwe ereplaats

In de achtste etappe van de Giro d’Italia Donne heeft Marianne Vos beslag weten te leggen op een ereplaats. De draagster van de puntentrui reed in de straten van Mortegliano in een massasprint naar een vijfde plaats.

De etappe werd gekenmerkt door een drietal vluchters. Het trio werd door de hoge intensiteit bij de sprintersploegen uiteindelijk tijdig ingerekend. In de onvermijdelijke massasprint legde Vos beslag op de vijfde plek. Lorena Wiebes ging er met de dagzege vandoor.

"Het team heeft me uitstekend van voren gehouden."

Marianne Vos

Vos prees na afloop andermaal het werk van haar ploeg. “Het team heeft me uitstekend van voren gehouden. De intensiteit lag hoog. Dat moest ook wel om de vluchters een halt toe te roepen. Uiteindelijk zat ik door het werk van het team in een perfecte positie om mee te sprinten. De vijfde plaats was voor mij het hoogst haalbare vandaag.”

"We waren voorbereid op een massasprint."

Marco Postma

Ploegleider Marco Postma is tevreden met het behaalde resultaat. “De afgelopen week hebben we als team al mooie resultaten kunnen boeken. Vandaag voegt Marianne daar een vijfde plaats aan toe. We waren voorbereid op een massasprint. Morgen is het weer klimmen geblazen. We zullen gaan bekijken wat het plan dan zal zijn.”

Marianne Vos en Marco Postma

Gerelateerde updates