Shop
Vos rijdt andermaal naar podiumplaats in Giro Donne

Vos rijdt andermaal naar podiumplaats in Giro Donne

Marianne Vos is er in de zesde etappe van de Giro d’Italia Donne opnieuw in geslaagd een podiumplaats te behalen. Net als in etappe vijf eindigde de Nederlandse na een massasprint op plek drie.

De etappe rondom het Comomeer werd gekleurd door twee vluchters. De snelheid lag de gehele dag erg hoog, waardoor een hectische koers ontstond. Nadat de ploegen met sprintambities iedereen hadden ingerekend, was een nieuwe massasprint onafwendbaar. Vos kwam hierin net te kort tegen dagwinnaar Emma Norsgaard en Coryn Rivera.

"Ik ben blij dat ik weer een podiumplaats in de wacht heb kunnen slepen voor de ploeg."

Marianne Vos

“Een erg hectische etappe rondom het Comomeer”, sprak Vos na afloop. “De snelheid in het peloton lag de gehele dag hoog. De ploeg heeft mij goed uit de wind kunnen houden. Daarnaast hebben ze er voor gezorgd dat de twee vluchters tijdig werden ingerekend. Ik werd goed afgeleverd in de laatste kilometer. Voor mijn gevoel zat ik goed gepositioneerd in de sprint. Uiteindelijk kwam ik wat pure snelheid te kort om te winnen. Ik ben blij dat ik weer een podiumplaats in de wacht heb kunnen slepen voor de ploeg.”

"We hebben als team goed werk geleverd."

Anouska Koster

Anouska Koster werkte zich vandaag een slag in de rondte. “Het was de langste etappe van deze Giro. Tel daar het hoge tempo en de hitte bij op. Dit alles maakte het tot een pittige dag. In het parcours zaten veel tunnels. We waren als team goed voorbereid en beschikten over lampjes op onze fietsen. Dat scheelde een hoop met het zicht. In de slotfase hebben we samen met Team DSM het nodige kopwerk verricht om de vluchters terug te halen. Het was daarna zaak om Marianne goed af te leveren in de laatste kilometer. We hebben als team goed werk geleverd. De derde plaats van Marianne is wederom een knappe prestatie.”

 / 

Gerelateerde updates