Vos opent Tour de France Femmes met tweede plaats in Parijs

Vos opent Tour de France Femmes met tweede plaats in Parijs

Marianne Vos is er net niet in geslaagd de openingsrit van de Tour de France Femmes op haar naam te schrijven. Op de Champs Elysées moest de renster van Team Jumbo-Visma haar meerdere erkennen in Lorena Wiebes.

De eerste editie van de Tour de France Femmes werd op gang geschoten onder de Eiffeltoren. Vanaf daar reden de rensters twaalf rondjes door de straten van Parijs. Verschillende rensters waagden tijdens de koers hun kans om een massasprint te voorkomen, maar mede door het hoge tempo van Team Jumbo-Visma bleek dat een kansloos verhaal.

Vos, die in de slotkilometers goed werd gelanceerd door haar teamgenoten, ging de sprint als eerste aan, maar kon Wiebes niet weerhouden van een historische ritzege. "Ik kan mezelf niets kwalijk nemen. Lorena heeft vandaag verdiend gewonnen", aldus een realistische Vos. "We weten allemaal dat ze lastig te verslaan is, dus dat ik zo dichtbij kwam, geeft me een goed gevoel."

Vos was haar teamgenoten dankbaar voor het harde werk. "In de laatste twee rondes hielden ze me continu van voren zodat ik uit de problemen bleef. We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar het mocht helaas niet zo zijn."

Ondanks het mislopen van de overwinning genoot Vos van de ambiance. "Het was een geweldige dag. Je bent gefocust op de wedstrijd, maar tegelijkertijd is het ook genieten geblazen."

 / 

Gerelateerde updates