Shop
Vos opent seizoen met zevende plaats in Strade Bianche

Vos opent seizoen met zevende plaats in Strade Bianche

Marianne Vos is haar wegseizoen goed begonnen met een zevende plaats in de Strade Bianche. De kopvrouw van Team Jumbo-Visma reed een sterke koers en de voltallige ploeg liet zich nadrukkelijk van voren zien.

De formatie van ploegleider Marco Postma reed in en rond Siena een heel attente koers. Vos werd door haar ploeggenoten goed van voren gehouden. Toen de koers openbrak zaten naast Vos ook Teuntje Beekhuis en Riejanne Markus goed mee. In de finale counterde Vos nog een aanval van Annemiek van Vleuten, maar de twee geraakten niet weg.

"Op het einde kon ik helaas het verschil niet meer maken. Dat is jammer."

Marianne Vos

“We hebben tot in de finale goed mee kunnen doen”, aldus Marianne Vos. “Op het einde kon ik helaas het verschil niet meer maken. Dat is jammer. We zaten de hele koers goed gepositioneerd voor de stroken en we hebben daardoor de nodige krachten kunnen sparen. Strade Bianche is wat dat betreft een heel eerlijke koers. In de finale heb ik het nog wel geprobeerd, maar het beste was er wel vanaf. De kop is eraf en we gaan met een goed gevoel naar de komende koersen.”

"De ploeg heeft het plan goed uitgevoerd."

Marco Postma

Ploegleider Marco Postma beaamt het relaas van zijn kopvrouw. “De ploeg heeft het plan goed uitgevoerd. Misschien dat er in het eerste deel van de koers iemand mee had kunnen zitten in de ontsnapping als ik het heel kritisch bekijk. Uiteindelijk hadden we met Marianne een pion in de finale. Al bij al was het een prima dag voor ons.”

Gerelateerde updates