Shop
Vos laat prima indruk achter bij rentree in Trofeo Alfredo Binda

Vos laat prima indruk achter bij rentree in Trofeo Alfredo Binda

Marianne Vos heeft bij haar eerste wegwedstrijd van 2023 een goede indruk achtergelaten. De Nederlandse renster van Team Jumbo-Visma kon tijdens de Trofeo Alfredo Binda lang mee in de heuvels. Pas op de laatste klim moest Vos een elitegroepje laten gaan. Shirin van Anrooij won de koers.

De plaatselijke omlopen rond Cittiglio lieten de koers ontbranden. Verschillende kopgroepjes, waaronder één met Kim Cadzow, werden al in de openingsfase opgeraapt, waarna Riejanne Markus in het tweede rondje het tempo flink opvoerde. Vos reed korte tijd vooruit, maar het peloton liet het niet begaan. Dat gebeurde tijdelijk wel toen Karlijn Swinkels in de aanval ging. Zij pakte met twee andere rensters een minuut voorsprong. In het peloton viel het echter nooit stil en op de voorlaatste passage van de Orino was het gedaan met de vluchtpoging. Vos kon nadien lang mee met een achtervolgend groepje, totdat een ronde later de Orino ook voor haar een brug te ver bleek.

"We houden gemixte gevoelens over aan deze koers."

Carmen Small

“We houden gemixte gevoelens over aan deze koers”, aldus race coach Carmen Small. “Marianne loste op de laatste klim vanwege kramp in beide benen. Dat was verre van ideaal, maar het gehele team reed goed vandaag. Ze deden precies wat we van ze vroegen en daar kwam een mooie move van Karlijn uit. Uiteindelijk werkte de ploeg samen om Marianne in een goede positie af te zetten. Daarna kreeg ze helaas kramp, dus iedereen was wel teleurgesteld. Desalniettemin is het een goed startpunt na haar operatie. Het is positief dat Marianne nu al op dit niveau kan presteren, maar het is altijd jammer als je een plan niet tot op de finishlijn kan uitvoeren.”

 / 

Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio

One day race

Gerelateerde updates