Shop
Vos in leiderstrui naar koninginnenetappe Ronde van Scandinavië

Vos in leiderstrui naar koninginnenetappe Ronde van Scandinavië

In een hectische finale van de vierde rit van de Ronde van Scandinavië zijn Anouska Koster en Marianne Vos respectievelijk naar een vijfde en zesde plaats gespurt. Vos, wie de eerste drie etappes won, behield de leiding in het algemeen klassement.

De vierde etappe speelde zich af op glooiende Noorse wegen. Met twee klimmetjes van de derde categorie op het menu kwam de bergtrui van Amber Kraak niet in gevaar. Sterker nog, ze greep zelfs extra punten en verstevigde daarmee haar leidende positie.

 / 

De gehele etappe werd er aangevallen, maar een kopgroep van de dag kwam nooit tot stand. Team Jumbo-Visma was heel de etappe op de hoede en sprong mee wanneer dat nodig was. Koster was samen vier andere rensters in de finale ten aanval getrokken. Deze groep bleef net uit de greep van het peloton en mocht ook voor de overwinning spurten. Vos won de sprint van het aanstormende pak.

Race coach Carmen Small: “We zijn blij dat we nog steeds de leiderstrui en bergtrui in bezit hebben met Marianne en Amber. De laatste kilometers liepen niet helemaal zoals van tevoren was uitgedacht, maar we gaan morgen weer vol frisse moed verder.”

Gerelateerde updates