Shop
Vos grijpt tweede etappezege in Giro d’Italia Donne

Vos grijpt tweede etappezege in Giro d’Italia Donne

Marianne Vos heeft in de zesde etappe van de Giro d’Italia Donne haar tweede ritzege geboekt. De 35-jarige Nederlandse volgde op de venijnige slotklim een aanval van Elisa Longo Borghini en sprintte in de overgebleven elitegroep naar de winst. Het is Vos’ 32e etappezege in de Italiaanse rittenkoers.

Riejanne Markus ondervond te veel last van haar valpartij in de vierde etappe, dus helaas ging zij vandaag niet van start. Tijdens de lokale rondes in het begin van de rit, met de San Pantaleone als scherprechter, lukte het geenszins om een kopgroep te vormen. Pas in de laatste passage werd de knuppel in het hoenderhok gegooid. Vos en Anouska Koster zaten kortstondig mee in een vlucht, maar niemand kreeg de ruimte. Victoire Berteau maakte nadien van een moment van twijfel gebruik om weg te springen en pakte een minuut, maar zij werd op de ongecategoriseerde slotklim teruggepakt.

Trek-Segafredo maakte op de steile stroken tempo om Longo Borghini af te vuren, waarna een sterke Vos in haar wiel bleef zitten. In de afdaling kwam een aantal sprintsters terug, maar Vos bleek wederom de sterkste. De Nederlandse kwam uit het wiel van Kristen Faulkner en zorgde voor de zesde seizoenszege van Team Jumbo-Visma Women.

"Het is heel gaaf om weer een zege te pakken"

Marianne Vos

“Het is heel gaaf om weer een zege te pakken”, aldus een tevreden Vos. “Van tevoren verwacht je niet om twee zeges te behalen in de Giro d’Italia Donne. Na mijn eerste zege was de druk eraf, maar je wil de volgende kansen ook grijpen. Tijdens de lokale rondes was het zaak om de juiste positie te vinden voor de klim. Uiteindelijk was elke klim een sprint, waarna er ook moest worden gesprint tot de eindstreep. Het team heeft het na de eerste zege heel goed gedaan. Ook toen ik tweede en derde werd, bleven zij het vertrouwen houden. Ik wilde het heel graag voor hen afmaken en ik ben blij dat het is gelukt.”

 / 

Gerelateerde updates