Shop
Vos derde in vijfde etappe Giro d’Italia Donne

Vos derde in vijfde etappe Giro d’Italia Donne

Marianne Vos is voor de derde keer op het podium geëindigd in de Giro d’Italia Donne. In de vijfde etappe naar Reggio Emilia eiste de 35-jarige Nederlandse de derde plaats op. Elisa Balsamo schreef de rit op haar naam.

Vijf rensters vormden de kopgroep van de vijfde etappe. Het peloton, onder leiding van Team Jumbo-Visma, hield het gat van maximaal vijf minuten de gehele dag onder controle. Giorgia Bariani viel in de finale aan vanuit de kopgroep en het peloton moest een hoog tempo rijden om haar terug te pakken. Nadien bleek een bocht kort voor de finish beslissend in de massasprint. Vos ging als derde linksaf en kon niet meer over winnaar Balsamo en Charlotte Kool heen komen.

"Ik ging nog als derde door de bocht, maar ik kon niet meer opschuiven."

Marianne Vos

Vos houdt gemengde gevoelens over aan haar derde plaats. “Het was een hectische finale. De laatste bocht was op 125 meter, maar daarvoor waren het voornamelijk rechte wegen met versmallingen. Je weet in een vlakke etappe dat veel ploegen voor een sprint willen gaan en ook wij hebben de controle behouden met Riejanne (Markus). De finale was echter dusdanig hectisch dat we elkaar niet meer goed konden vinden. Ik ging nog als derde door de bocht, maar ik kon niet meer opschuiven. Als je niet helemaal tevreden kunt zijn met een derde plaats, betekent dat anderzijds wel dat het goed gaat. Morgen gaan we het weer proberen, al is het de vraag of het gaat ontploffen op het klimmetje.”

“Marianne heeft het goed gedaan vandaag”, vindt race coach Carmen Small. “Ze zat in het juiste wiel, maar ze pakte iets te veel wind in de laatste twee kilometer. We misten bovendien één of twee rensters in de lead-out, dus het was een ongelukkige finale. We wisten dat we de laatste bocht als eerste of tweede moesten nemen. Marianne had echter niet meer de extra kracht om eroverheen te komen. Derde worden is niet slecht, maar we leggen de lat altijd hoger voor onszelf.”

 / 

Gerelateerde updates