Shop
Vos crosst naar vijfde plaats in Hilvarenbeek

Vos crosst naar vijfde plaats in Hilvarenbeek

Marianne Vos is in de GP Beekse Bergen als vijfde geëindigd. In haar vierde cross van het seizoen maakte de wereldkampioene enige tijd deel uit van een elitegroep van vijf. Nadat de voorste drie zich afscheidden en de podiumplaatsen vergeven waren, knokte Vos zich daarachter naar de vijfde plaats.

De GP Beekse Bergen is dit jaar nieuw op de veldritkalender. Op het parcours was het deze namiddag vooral draaien en keren geblazen. Vos hield lange tijd aansluiting bij de kop van de koers. Naarmate de wedstrijd vorderde, werden de verhoudingen duidelijk en kwam Vos uiteindelijk als vijfde over de streep. De winst ging naar Shirin van Anrooij.

“Het parcours is prachtig”, spreekt Vos na afloop. “Het is een absolute toevoeging aan de kalender. Er stonden heel veel mensen langs de kant. Je hoort ze wel, maar ziet ze nauwelijks als je eenmaal in volle concentratie zit. Je moet telkens bij de les zijn. Ik zat na de start niet heel goed, maar kon toch opschuiven naar het front. Het was de gehele race volle bak. Deze koers is mij goed bevallen.”

Gerelateerde updates