Shop
Visser oppermachtig in marathon Den Haag

Visser oppermachtig in marathon Den Haag

Harm Visser heeft ook de vierde wedstrijd uit de Marathon Cup op zijn naam geschreven. De 23-jarige marathonschaatser van Team Jumbo-Visma rondde op De Uithof in Den Haag het beulswerk van zijn teamgenoten vakkundig af en boekte alweer zijn derde overwinning van het seizoen. "Het gaat hartstikke mooi zo."

Robert Post deelde halverwege de wedstrijd de eerste speldenprik uit. De Groninger bouwde in korte tijd een mooie voorsprong op, maar slaagde er niet in een ronde voorsprong te pakken. Dat lukten Visser, Jorrit Bergsma, Mats Stoltenborg, Remco Stam (allen marathonploeg Team Jumbo-Visma), Kars Jansman en Beau Snellink (beiden langebaanploeg Team Jumbo-Visma) even later wel. Zij maakten deel uit van een omvangrijke kopgroep en zorgden voor een nieuwe wending in de koers.

Jeroen Janissen zag zijn kans schoon om in de slotfase op jacht te gaan naar een tweede ronde voorsprong. De marathonschaatser van Team Okay/Interfarms reed lange tijd op een halve baan voorsprong en leek goede papieren te hebben op de dagzege. Bergsma en Stoltenborg staken daar echter een stokje voor en riepen Janissen met nog drie ronden te gaan tot de orde. Visser profiteerde optimaal en rekende in de sprint overtuigend af met Sjoerd den Hertog en Evert Hoolwerf.

"Vier ronden voor het einde dacht ik: dit is mijn dag"

Harm Visser

"Dit is geweldig, ik ben hier heel blij mee", jubelt Visser na zijn tweede zege op rij. "Vier ronden voor het einde dacht ik: het is mijn dag, ik ga er alles aan doen om het beulswerk van de jongens af te maken. Het geeft zoveel vertrouwen als je met allemaal kleppers in een team zit. Ze hebben opnieuw fantastisch gereden en ik zie het als een hele grote eer dat ik het mocht afmaken. Winnen went nooit, en zeker niet met zo’n groep.”

Volgens Visser verliep de sprint nagenoeg perfect. "Ik probeerde lang te wachten, wist dat Sjoerd, Evert en Luc (ter Haar) kort achter me zaten. In de laatste bocht kwam ik buitenom, terwijl Sjoerd binnendoor ging. Op het laatste rechte stuk reed ik hem voorbij en vanaf toen was het zo hard mogelijk naar de finish sprinten. Hoewel ik nog wat foutjes maakte in de laatste honderd meter, was het ruim genoeg voor de winst."

Door zijn derde overwinning breidde Visser zijn leiding in het algemeen klassement nog wat verder uit. Zijn voorsprong op de nummer twee bedraagt inmiddels al meer dan twintig punten. "Ik weet dat het moeilijk wordt om elke week te blijven winnen, maar we gaan het gewoon week voor week bekijken. Eerst gaan we even van deze overwinning genieten", besluit Visser.

 / 

Gerelateerde updates