Visser opnieuw derde: 'Ben ervan overtuigd dat we kunnen winnen'

Harm Visser heeft tijdens de tweede etappe van de Trachitol Trophy zijn derde plek in het tussenklassement behouden. De 21-jarige marathonschaatser van Team Jumbo-Visma sprintte op De Uithof in Den Haag wederom naar de derde plek en moest net als donderdag Evert Hoolwerf en Sjoerd den Hertog in de massasprint voor zich dulden. "De komende twee dagen zullen spectaculairder worden."

Hoewel de tweede wedstrijddag van de vierdaagse 25 rondjes langer was dan de eerste wedstrijddag, was het koersverloop in Den Haag nagenoeg identiek als die in Utrecht. Geen enkele rijder slaagde erin om vooruit te blijven en dat betekende dat de sprintploegen hun treintjes weer op de rails konden zetten. Team Royal A-ware / ZiuZ nam het heft in de slotfase in handen en stond niet meer toe dat andere teams de koppositie overnamen.

Dat ondervonden ook de mannen van Team Jumbo-Visma, die er onder leiding van Mats Stoltenborg alles aan deden om het initiatief in de laatste rondes nog over te nemen. Het plannetje mislukte, omdat ze onderweg 'te veel werden dwarsgezeten' en zodoende te veel energie verspeelden. Harm Visser, die net als donderdag werd vooruitgeschoven als afmaker, miste daardoor 'de puf' om het verschil te maken en kwam er in de massasprint dan ook niet aan te pas.

"Weer derde, nee, ik ben hier niet heel tevreden mee", verzuchtte Visser na afloop. "Als het iets meer onze kant op valt en we timen iets beter, ben ik ervan overtuigd dat we hem kunnen winnen. Gelukkig hebben we nog twee dagen te gaan en is er nog steeds geen man overboord. We staan er nog steeds goed voor in het klassement en er kan nog van alles gebeuren. De meeste punten worden de komende twee wedstrijden verdeeld."

Visser heeft na twee wedstrijden 26 punten verzameld, terwijl Evert Hoolwerf met 35 punten aan de leiding gaat. Tijdens de marathons in Amsterdam (zaterdag) en Alkmaar (zondag) kunnen er in totaal nog maar liefst 85 punten worden verdiend. "De komende dagen zullen veel spectaculairder worden", beloofde Visser. "De koersen zijn langer, de omstandigheden zijn zwaarder en ik verwacht dat wij dan beter tot ons recht zullen komen. We zijn fit en kunnen die vier dagen goed aan."

Foto's: Neeke Smit & Glenn Wassenbergh