Shop
Visser bezorgt marathonploeg eerste zege van het seizoen: 'Eindelijk'

Visser bezorgt marathonploeg eerste zege van het seizoen: 'Eindelijk'

De eerste overwinning van dit seizoen is een feit voor de marathonploeg van Team Jumbo-Visma. Harm Visser was zondagmiddag in Alkmaar de snelste tijdens de twaalfde wedstrijd van de Marathon Cup. Remo Slotegraaf en Chris Huizinga, beiden langebaanschaatsers van Team Jumbo-Visma, completeerden het podium.

De wedstrijd over 125 ronden werd na zo'n vijftig ronden kort stilgelegd vanwege een valpartij van Evert Hoolwerf. De regerend Nederlands kampioen gleed de kussens in en blesseerde zich daarbij aan zijn arm. Na zo'n honderd ronden ontstond de kopgroep van vier schaatsers, die uiteindelijk zou gaan strijden om de dagzege.

Een groep die bestond uit marathonschaatsers Visser (Team Jumbo-Visma) en Sjoerd den Hertog (Royal A-ware) en langebaanschaatsers Remo Slotegraaf van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma en zijn ploeggenoot bij de hoofdmacht Chris Huizinga. Slotegraaf ging als koploper de laatste ronde in, maar zou uiteindelijk vlak voor de eindstreep nog worden gepasseerd door Visser, die zo de ploeg van Peter de Vries de eerste zege van het seizoen bezorgde. Huizinga sprintte naar de derde plaats.

"Eindelijk!", riep een dolblije Visser direct na afloop. "We zijn dit seizoen zo vaak tweede geworden met onze ploeg. Het moest een keer goed vallen. Om eerlijk te zijn was het geen obsessie, maar als een overwinning zo lang uitblijft, wordt het op een gegeven moment wel een frustratie. We hebben zo'n goede ploeg. In de breedte zijn we ontzettend sterk. We hebben wedstrijden gemaakt dit seizoen. Alleen maakten we het steeds niet af. Nu wel!"

"Het was vandaag een hele bizarre wedstrijd. De laatste zestig ronden waren chaos. Allemaal groepjes over de baan. Het was zwaar. De laatste kopgroep was sterk. Ik wist dat ik het in mijn eentje moest doen, want ook al rijden Chris en Remo met Team Jumbo-Visma op hun borst; het zijn wel mijn tegenstanders. Ik zag Remo wegrijden in de finale en ik wist dat Sjoerd op mij zou gokken. Ik moest en zou winnen vandaag. Ik ben zo blij dat het eindelijk gelukt is."

Gerelateerde updates