Profiel
Vingegaard wint vierde etappe en verstevigt leidende positie in Coppi e Bartali

Vingegaard wint vierde etappe en verstevigt leidende positie in Coppi e Bartali

Jonas Vingegaard heeft de vierde etappe van Coppi e Bartali gewonnen. De Deen van Team Jumbo-Visma verstevigde en passant zijn eerste positie in het algemeen klassement dankzij de bonificatieseconden.

Het is de tweede overwinning voor Vingegaard tijdens de Italiaanse rittenkoers, nadat hij eerder deze week ook al de tweede etappe wist te winnen. Het is de derde seizoensoverwinning voor de vierentwintigjarige Deen en de negende zege voor de Nederlandse World Tour-ploeg in 2021.

De winnaar bedankte na afloop zijn ploeggenoten, die volgens hem een groot aandeel hadden in zijn zege. “Het is wederom een mooie overwinning voor mij en de ploeg. Zonder de rest van de ploeg had ik het hier niet af kunnen maken. Ik wist dat ik hier mee kon doen om de winst. Daarom reageerde ik op elke aanval in de slotkilometers, ook om voorin te blijven. In de sprint had ik uiteindelijk nog voldoende overschot om de etappe te winnen. Morgen verwacht ik een zware etappe, maar ik ga er alles aan doen om het eindklassement te winnen.”

 / 

Ook ploegleider Sierk Jan de Haan was in zijn nopjes met de overwinning van Vingegaard. “We wisten dat het een mooie aankomst was voor Jonas. Het hele team heeft het fantastisch gedaan en iedereen heeft een aandeel in deze winst. Morgen moeten we nog één keer knallen. We zullen zien waar dat toe leidt.”

Morgen staat de afsluitende etappe met start en finish in Forlì op het programma. Vingegaard verdedigt een voorsprong van zeven seconden op de nummer twee in het algemeen klassement.

Gerelateerde updates