Shop
Vingegaard strandt op zestiende plek in Ronde van Lombardije

Vingegaard strandt op zestiende plek in Ronde van Lombardije

Jonas Vingegaard is op de zestiende plaats geëindigd in de Ronde van Lombardije. De Deen stond gezien zijn prestaties in de afgelopen periode met vertrouwen aan de start van het laatste monument van het seizoen, maar miste op het beslissende moment het venijn om mee te springen.

De troepen van Team Jumbo-Visma verrichtten gedurende de dag veel kopwerk voor Vingegaard. Zo reden onder anderen Koen Bouwman, Robert Gesink en Chris Harper, die zijn laatste wedstrijd in het shirt van de ploeg reed, een groot deel van de koers op de voorposten van het peloton.

“De jongens werkten hard”, vond Vingegaard. “Daar ben ik ze dankbaar voor. Zelf voelde ik me in orde in het eerste deel van de koers. De benen waren goed en ik had een hoop vertrouwen in een mooie afloop. Maar op het beslissende moment kwam ik uiteindelijk net tekort. Het is echt een zware dag geweest. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik niet weet of ik tot het einde met de besten had meegekund als ik na dat cruciale moment mezelf niet had opgeblazen in de achtervolging.”

"Ik besloot alles of niets te spelen en voor de winst te gaan"

Jonas Vingegaard

Tadej Pogacar piepte er in een inmiddels gereduceerd peloton op twintig kilometer van de meet tussenuit en zag enkel Enric Mas en Mikel Landa in zijn wiel. “Daar miste ik net een paar procent. Ik probeerde de aansluiting te vinden, gaf alles, maar blies mezelf daarmee op. Ik had een stuk verdedigender kunnen rijden zodat ik nog kon sprinten voor een vijfde plek, maar ik besloot alles of niets te spelen en voor de winst te gaan. Ik kan simpelweg concluderen dat ik vandaag net niet goed genoeg was om mee te strijden voor de zege. Dat is zeker geen ramp aan het eind van een mooi seizoen. Ik had mijn zinnen gezet op het winnen van deze koers. Dat is helaas niet gelukt”, deduceert Vingegaard.

Gerelateerde updates