Shop
Vingegaard overleeft spekgladde finale in vierde etappe CRO Race

Vingegaard overleeft spekgladde finale in vierde etappe CRO Race

Team Jumbo-Visma is de vierde etappe van de CRO Race zonder kleerscheuren doorgekomen. Op de spekgladde wegen in Crikvenica roerde de geel-zwarte brigade zich niet in de massasprint, maar was alles erop gericht om Jonas Vingegaard veilig binnen te loodsen. De Deen behield zijn tweede plek in het algemeen klassement.

Met nog twee etappes te gaan heeft de winnaar van de Tour de France een achterstand van tien seconden op Jonathan Milan, die vandaag als tweede eindigde achter ritwinnaar Axel Laurance. Ploegleider Marc Reef was vooral opgelucht dat de rijders ongedeerd de finish bereikten. "Het plaatselijke rondje was meer dan uitdagend, helemaal in deze omstandigheden", doelt Reef op de vele regen.

"De ploegen begonnen al vroeg met positioneren, omdat ze allemaal wisten hoe belangrijk en gevaarlijk het laatste gedeelte was. Met name Lennard Hofstede en Milan Vader deden in de finale goed werk voor Jonas, die mede dankzij zijn teamgenoten ongehavend de finish haalde. Dat stemt mij wel tot tevredenheid."

Reef vindt het knap hoe Vader, die zijn eerste koers rijdt sinds zijn zware ongeval in de Ronde van het Baskenland, zich manifesteert in al het geweld. "Het is mooi om te zien dat hij geen enkele angst kent in de bochten. Ook in deze omstandigheden staat hij zijn mannetje en dat was vandaag heel belangrijk."

Hoewel het verschil in het algemeen klassement iets is opgelopen, denkt Reef dat Vingegaard nog alle kansen heeft voor de eindzege. "Milan is de te kloppen man op dit moment. We zullen er morgen een harde koers van proberen te maken. Als dat lukt, is er van alles mogelijk."

 / 

Gerelateerde updates