Vingegaard komt net tekort voor ritzege in Tirreno

Vingegaard komt net tekort voor ritzege in Tirreno

Jonas Vingegaard heeft Team Jumbo-Visma opnieuw een podiumplaats bezorgd in de Tirreno-Adriatico. De 25-jarige Deen kwam in de vierde etappe als tweede boven op de slotklim van Bellante en steeg daardoor naar de zesde plek in het klassement.

Na een furieus begin slaagden tien rijders erin de vlucht van de dag te vormen. Het tiental kreeg een maximale voorsprong van zes minuten, maar door het hoge tempo in het peloton wisten de koplopers dat de strijd om de dagoverwinning niet voor hun was weggelegd. Met nog een kleine dertien kilometer te gaan, werd de laatst overgebleven aanvaller opgeslokt en moest de slotklim bepalen wie er met de etappezege vandoor zou gaan.

Ondanks een spervuur aan aanvallen op weg naar Bellante kreeg niemand het voor elkaar om een gaatje te slaan. Dat lukte Tadej Pogacar echter wel toen hij in de laatste kilometer zijn eindsprint inzette en al zijn concurrenten het nakijken gaf. Jonas Vingegaard kwam nog het dichtst in de buurt van de Sloveen, die door zijn overwinning de leiding in het klassement overnam van Filippo Ganna.

"Ik mag heel tevreden zijn met hoe ik vandaag heb gereden", stelde Vingegaard na afloop. "Pogacar was in de sprint een klasse apart, dus petje af voor hem. Al met al was het een zware dag vandaag. Dat ik hem als tweede heb kunnen afsluiten, geeft een goed gevoel."

 / 

Gerelateerde updates