Shop
Vingegaard komt één seconde tekort voor eindzege CRO Race

Vingegaard komt één seconde tekort voor eindzege CRO Race

Jonas Vingegaard heeft net naast de eindzege in de CRO Race gegrepen. De Deen kwam in de slotrit één seconde tekort op naaste belager Matej Mohoric. Bonificatieseconden gaven uiteindelijk de doorslag in de Kroatische rittenkoers.

De laatste rit stond in het teken van bonificatieseconden. Met een voorsprong van acht seconden en drie bonificatiesprints en de eindsprint wist Vingegaard dat hij op zijn hoede moest zijn. “We wisten dat Bahrein het al vroeg zou proberen. Wij hebben het ook geprobeerd, maar ik ben niet snel genoeg om met deze renners te sprinten.”

"Ik had hier graag gewonnen, maar het is wat het is."

Jonas Vingegaard

“Ik ben geen sprinter en bemoei me ook niet graag met pelotonsprints”, vervolgt Vingegaard. “Ik had hier graag gewonnen, maar het is wat het is. Mohoric pakte vandaag genoeg bonificatieseconden en hij verdient het dan ook. Dit is ook onderdeel van het wielrennen.”

Voor de Tourwinnaar gaat de focus nu richting de Ronde van Lombardije. Met twee ritzeges op zak kijkt Vingegaard met vertrouwen vooruit. “Ik ben blij en tevreden met de vorm deze week. Ik kijk uit naar volgende week. Het is een van mijn grote doelen van dit seizoen.”

 / 

Gerelateerde updates