Shop
Vingegaard komt binnen in top vijf algemeen klassement Tirreno

Vingegaard komt binnen in top vijf algemeen klassement Tirreno

Jonas Vingegaard is in de lastige vijfde etappe van de Tirreno op de zevende plaats gefinisht, in gezelschap van een aantal andere favorieten. Door die uitslag steeg hij naar de vierde plaats in het algemeen klassement.

De vijfde etappe van Tirreno-Adriatico was de traditionele ‘Tappa dei Muri’, de zogenoemde muurtjesrit met veel korte, steile klimmetjes. Het duurde even voor er een kopgroep gevormd werd. Uiteindelijk konden twaalf renners wegrijden uit het peloton. Ze kregen een maximale voorsprong van vier minuten.

Met nog minder dan tien kilometer te gaan ging Vingegaard met een favorietengroepje op zoek naar de koplopers. Ze werden echter de verkeerde kant op gestuurd en finishten uiteindelijk in een gereduceerd peloton, op een halve minuut van winnaar Warren Barguil.

De Deen had daar vrede mee. “Ik was blij om weer vooraan mee te koersen. Het was een zware rit. Toen Evenepoel aanviel, was ik alert en ik had de benen om hem te volgen. Jammer genoeg gingen we de verkeerde kant op. In de afdaling was het moeilijk om de bocht naar rechts te zien aankomen.”

De Deen staat er goed voor in het klassement. “Het was een doel om goed te zijn in deze Tirreno. Mijn tijdrit was niet goed, maar ik ben wel blij met mijn vorm. Morgen staat er ons weer een heel zware etappe te wachten. We zullen zien hoe die gaat verlopen.”

Morgen staat de koninginnenrit van de Tirreno op het programma. Die zesde etappe is 215 kilometer lang.

 / 

Tirreno-Adriatico

Stage 5

Uitslag
Klassement
1
Tadej Pogačar
UAE Team Emirates 18:17:08
2
Remco Evenepoel
Quick-Step Alpha Vinyl Team +00:00:09
3
Thymen Arensman
Team DSM +00:00:43
4
Jonas Vingegaard
Jumbo-Visma +00:00:45
51
Koen Bouwman
Jumbo-Visma +00:07:34
57
Sepp Kuss
Jumbo-Visma +00:11:37

Gerelateerde updates