Profiel
Vingegaard knap zevende in tijdrit Critérium du Dauphiné

Vingegaard knap zevende in tijdrit Critérium du Dauphiné

Jonas Vingegaard is als zevende geëindigd in de tijdrit van het Critérium du Dauphiné. De Deen klokte op het heuvelachtige parcours een tijd van 21:53 en gaf daarmee zeventien seconden toe op ritwinnaar Lutsenko. Steven Kruijswijk finishte als negentiende. De Brabander staat nu dertiende in het klassement op veertig seconden van Pöstlberger, die de leiding behield.

"Ik had echt niet verwacht dat ik na mijn blessure dit nu al uit mijn benen kon schudden."

Jonas Vingegaard

Vingegaard is pas hersteld van een blessure aan zijn achillespees en daarom was hij verbaasd over zijn goede tijdrit. “Ik ben erg blij met deze prestatie. Ik had echt niet verwacht dat ik na mijn blessure dit nu al uit mijn benen kon schudden. Ik heb dit jaar al meerdere goede tijdritten gereden, dus ik weet dat ik het wel kan. Ik ben erg blij dat het met mijn vorm crescendo gaat en ik verwacht dat ik in een goede vorm aan de Tour de France kan beginnen.”

"Ik kon in het tweede gedeelte niet het juiste ritme en gevoel vinden."

Steven Kruijswijk

Kopman Steven Kruijswijk had gemengde gevoelens na afloop. “Ik kon in het tweede gedeelte niet het juiste ritme en gevoel vinden. Daardoor verloor ik iets meer tijd dan ik gehoopt had. Ik heb zo hard als mogelijk proberen te pushen, maar op zo’n zwaar parcours als vandaag geeft het gevoel uiteindelijk toch de doorslag. Er komen nog zware etappes aan waar het klassement zeker nog op zijn kop gaat. We gaan er de komende dagen het beste van proberen te maken.”

"Ik kijk uit naar de komende etappes, want het gaat nog zwaar genoeg worden."

Sepp Kuss

Medekopman Sepp Kuss verloor meer dan een minuut. “Ik voelde mij niet super. In het begin ging het nog wel aardig, maar ik kon op de beklimmingen mijn ritme niet echt vinden. Ik heb alles gegeven, meer zat er vandaag niet in. Ik kijk uit naar de komende etappes, want het gaat nog zwaar genoeg worden.”

 / 

Gerelateerde updates