Shop
Vingegaard grijpt zege op steile slotbeklimming in derde etappe CRO Race

Vingegaard grijpt zege op steile slotbeklimming in derde etappe CRO Race

Jonas Vingegaard heeft de derde etappe van de CRO Race op zijn naam geschreven. De Deen van Team Jumbo-Visma was de beste op de steile slothelling in Primosten, nadat zijn ploeggenoten de gehele dag de koers controleerden op kop van het peloton.

Een uitgedunde groep zette onder leiding van de manschappen van Team Jumbo-Visma koers naar de slotbeklimming, die met enkele steile en onverharde stroken veel weg had van een geitenpad.

“De finish was heel lastig”, deelt Vingegaard na afloop zijn bevindingen. “De ondergrond was hobbelig, waardoor het lastig was om op de pedalen te dansen. Dat dwong me te zitten op het zadel en vanuit daar naar de kop van de wedstrijd te springen.”

"Ik ben heel blij met deze overwinning"

Jonas Vingegaard

De Tourwinnaar gaf die leidende positie niet meer af en drukte zijn wiel als eerste over de streep. “Ik ben heel blij met deze overwinning. De benen waren goed. We hadden als ploeg het heft van de koers in handen. Ik ben mijn ploeggenoten dankbaar voor het vele werk dat zij vandaag verricht hebben. We hebben er hard voor gewerkt. Er liggen nog enkele verraderlijke etappes in het verschiet, dus met het eindklassement ben ik nog niet teveel bezig. Maar ik ga natuurlijk wel mijn best doen om er het uiterste uit te halen. Met de vorm zit het wel goed”, stelt Vingegaard glunderend na zijn zesde seizoenszege.

Daarmee heeft de 25-jarige Deen naar zijn idee stappen gezet ten opzichte van de vorige koersjaren. “In de voorbije seizoenen had ik moeite om ook in het slot van het seizoen op mijn beste niveau rond te koersen. Met deze overwinning bevestig ik voor mezelf dat ik daar wel toe in staat ben. Dat geeft ook vertrouwen richting de komende koersen”, besluit Vingegaard na het binnenhalen van Team Jumbo-Visma’s 45e seizoenszege.

Gerelateerde updates