Shop
Vingegaard grijpt naast zege in bergrit Parijs-Nice

Vingegaard grijpt naast zege in bergrit Parijs-Nice

Jonas Vingegaard is in de zevende etappe van Parijs-Nice als derde over de streep gekomen. In een intens gevecht op de slotklim met Tadej Pogacar en David Gaudu plaatste Vingegaard in de laatste honderden meters een aanval, maar de regerend Tourwinnaar werd vervolgens overvleugeld door het tweetal.

Tobias Foss zorgde er op de slotklim hoogstpersoonlijk voor dat een omvangrijke kopgroep werd gegrepen. De wereldkampioen tijdrijden reed kilometers lang op kop. Op zes kilometer van de meet gaf Foss er de brui aan en was het aan Vingegaard en de andere favorieten om de duivels te ontbinden.

Nadat Vingegaard vanaf de kop van de groep stevig doortrok, was het Pogacar die een eerste speldenprik uitdeelde. Vingegaard vocht zich in de daaropvolgende kilometers samen met Gaudu naar het wiel van de Sloveen. Nadat de Fransman Gaudu demarreerde kreeg Vingegaard het opnieuw lastig, maar de Deen liet andermaal zien uit het juiste hout gesneden te zijn. In de slotkilometer ging Vingegaard als eerste van de drie aan, maar de nummer drie van het klassement kwam kracht tekort om de zege binnen te halen.

"Ik weet dat ik nog moet verbeteren dit seizoen"

Jonas Vingegaard

Vingegaard verklaart vlak na de finish hoe hij de rit heeft beleefd. “De versnellingen waren mij vandaag wat te machtig. Ik besloot mijn eigen tempo te hanteren. Dat ging naar behoren. Na iedere aanval kon ik terugkeren, dat geeft in ieder geval vertrouwen. Maar ik weet ook dat ik nog moet verbeteren dit seizoen. Deze race behoort niet tot de absolute hoofddoelen van dit seizoen, dus er is nog tijd om dat te verwezenlijken”, is de Deen zelfverzekerd.

“Er is morgen nog een etappe”, toont Vingegaard zich strijdlustig. “Daarin kan nog een hoop gebeuren, dus ik begraaf de strijdbijl zeker niet. Ik blijf ervoor vechten.“

"Ik heb het gevoel dat ik Jonas vandaag goed heb kunnen bijstaan"

Tobias Foss

Vingegaard werd op de slotklim bijgestaan door zijn ploegmaat Foss, die met een stevige kopbeurt zorgde dat de groep der favorieten flink werd uitgedund. “Ik heb het gevoel dat ik Jonas vandaag goed heb kunnen bijstaan. Ik voelde me vandaag niet optimaal, maar ik besloot er vol voor te gaan. In de eerste kilometers van de slotklim heb ik alles gegeven wat ik in me had. Op een gegeven moment was de tank leeg en was het aan Jonas om er het maximale uit te halen. Zelf ben ik vervolgens op eigen tempo naar de finish gereden”, kijkt de Noor terug op zijn sterke optreden.

Gerelateerde updates