Shop
Vingegaard eindigt op tweede plaats in eindklassement Tirreno-Adriatico

Vingegaard eindigt op tweede plaats in eindklassement Tirreno-Adriatico

De tweede plaats van Jonas Vingegaard is in de laatste etappe van Tirreno-Adriatico niet in gevaar gekomen. De rit rondom San Benedetto del Tronto eindigde in een verwachte massasprint. Olav Kooij kon zich niet in de strijd om de zege mengen en eindigde als achtste.

Drie renners kozen in het heuvelachtige begin het hazenpad. Zij kregen een maximale voorsprong van drie minuten. Het peloton hield de hele etappe het tempo hoog en daardoor was de vluchtpoging op zeven kilometer van de meet afgelopen. De trein van Team Jumbo-Visma zat te ver van achter bij een wegversmalling in de laatste kilometer en dat kon niet meer gecompenseerd worden.

"Ik ben blij en trots om op het podium van Tirreno-Adriatico te staan"

Jonas Vingegaard

“Ik ben blij en trots om op het podium van Tirreno-Adriatico te staan”, aldus Vingegaard. “Het is een grote wedstrijd. Ik was alleen ontevreden over mijn tijdrit, maar dat bleek niet doorslaggevend te zijn voor mijn eindklassement. Dit keer lag de druk van het team op mijn schouders, dus ik ben blij dat ik heb laten zien daar goed onder te kunnen presteren.”

 / 

Gerelateerde updates