Shop
Vingegaard behoudt geel na sterk optreden in tweede Pyreneeënrit

Vingegaard behoudt geel na sterk optreden in tweede Pyreneeënrit

Jonas Vingegaard heeft ook in de tweede Pyreneeënetappe zijn gele leiderstrui niet in gevaar zien komen. In de loodzware rit naar Peyragudes hield de Deen van Team Jumbo-Visma goed stand door vlak achter ritwinnaar Tadej Pogacar over de streep te komen.

Vingegaard en Pogacar waren de enigen die het verschroeiende tempo van Brandon McNulty, een ploeggenoot van Pogacar, konden volgen. Op de Peyragudes, de slotklim met een gemiddelde percentage van zeven procent, bracht McNulty de twee rivalen in een zetel naar de streep. Hoewel Vingegaard de sprint als eerste aanging, was het de wittetruidrager die er met de zege vandoor ging.

"Natuurlijk had ik de etappe graag gewonnen, maar een aankomst als deze ligt hem gewoon beter", aldus Vingegaard, die naar eigen zeggen een goede dag kende. "Het was vechten vandaag en ik ben blij dat ik Pogacar en McNulty heb kunnen volgen. Het is nooit fijn om op de voorlaatste beklimming geïsoleerd te zitten, maar ik kan het de jongens absoluut niet kwalijk nemen. Ze hebben keihard gewerkt."

Ploegleider Grischa Niermann zag Vingegaard opnieuw over goede benen beschikken. "Jonas heeft weliswaar vier seconden verloren, maar al met al heeft hij gigantisch goed stand gehouden. We mogen tevreden zijn met de tweede plek en met het niveau dat Jonas heeft laten zien. Natuurlijk hadden we gehoopt dat hij de rit zou winnen, maar deze aankomst was perfect voor Pogacar."

"De beklimming van morgen is langer en ligt mij over het algemeen beter."

Jonas Vingegaard

Met nog één zware Pyreneeënrit voor de boeg begint het er steeds rooskleuriger voor Vingegaard uit te zien. De Deen wil echter nog niet te ver vooruitkijken. "Ik bekijk het van dag tot dag. Morgen zal Pogacar het opnieuw proberen en dan is het aan mij om hem te volgen. De beklimming van morgen is langer en ligt mij over het algemeen beter."

Wout van Aert stelde eerder op de dag zijn groene trui nagenoeg veilig. "Vanochtend wist ik niet dat ik de trui al kon veiligstellen. Bij de tussensprint was er echter nog geen kopgroep weg, waardoor ik vrij makkelijk de punten kon pakken", aldus Van Aert.

De groenetruidrager wil echter nog niet te vroeg juichen. "Ik moet nog wel op de fiets blijven en Parijs zien te halen. Als ik zondagavond die trui mag aantrekken, heb ik mijn doel bereikt. Daar ben ik uiteraard heel trots op."

 / 

Gerelateerde updates