Vingegaard alert bij gevaarlijke finish in tweede etappe Ronde van het Baskenland

Vingegaard alert bij gevaarlijke finish in tweede etappe Ronde van het Baskenland

Team Jumbo-Visma is ook de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland goed doorgekomen. Jonas Vingegaard werd door zijn ploeggenoten goed in positie gebracht voor de gevaarlijke slotkilometers en handhaaft zich in de top van het algemeen klassement.

De renners mochten zich dinsdagmiddag opmaken voor de langste etappe van de zesdaagse rittenkoers in Spanje. Zes vluchters kregen al snel een voorsprong van enkele minuten op het peloton. Deze groep werd al vroeg ingerekend en dus waren alle ogen gericht op de gevaarlijke slotkilometers: na een beklimming van elf kilometer volgde nog een gevaarlijke afdaling naar de finishlijn. Kopman Vingegaard werd door Sam Oomen goed gepositioneerd voorin het uitgedunde peloton en eindige zonder problemen in de voorste groep.

“We wisten dat de afdaling in de finale vandaag cruciaal zou worden. Daar hebben we vol op gefocust. Jonas veilig naar de finish brengen was ons belangrijkste doel voor vandaag”, legt ploegleider Frans Maassen direct na binnenkomst uit. De Deen ging als een van de eersten de afdaling in en wist uiteindelijk zijn vijfde plek in het algemeen klassement te behouden.

"Zo’n gevaarlijke finish heeft niet mijn voorkeur, ik ben blij dat alles goed is gegaan"

Ploegleider Frans Maassen

“Ons plan is volgens mij aardig gelukt vandaag. Jonas wist wat hem te wachten stond en is net als de rest volle bak de afdaling in gegaan. We hadden hem er al voor gewaarschuwd dat het super gevaarlijk ging worden. Ik ben blij dat alles goed is gegaan”, haalt Maassen opgelucht adem. “Zo’n gevaarlijke finish heeft niet mijn voorkeur. Gelukkig was het droog en hebben we geen averij opgelopen.”

De ploegleider kijkt alvast vooruit naar de dag van morgen. “Die rit gaat cruciaal worden. Het is een van de zwaarste ritten deze week. Het parcours is erg technisch met veel smalle wegen en afdalingen. Maar we zijn goed voorbereid en klaar om de strijd aan te gaan.”

 / 

Gerelateerde updates