Shop
Vijftal Team Jumbo-Visma richt focus in Algarve op komende ritten

Vijftal Team Jumbo-Visma richt focus in Algarve op komende ritten

Hef vijftal van Team Jumbo-Visma is in de Volta ao Algarve in de openingsetappe uit de problemen gebleven. Met het uitvallen van Gijs Leemreize kreeg de ploeg nog voor de start een tegenvaller te verwerken, maar gedurende de dag viel de nervositeit die normaliter gekoppeld is aan een eerste rit in lijn alleszins mee.

Een groep van vijf vluchters kneep er al vroeg in de etappe van ruim tweehonderd kilometer tussenuit. Het peloton, waarin Team Jumbo-Visma al snel een positie op de voorposten koos, hield de leiders de gehele dag binnen schootsafstand. Een massasprint bleek vervolgens onvermijdelijk.

Daarin trok de Noor Alexander Kristoff aan het langste eind. Tim van Dijke eindigde op de elfde plaats net buiten de top tien.

"Het allerbelangrijkste was om onze kopman Tobias Foss in dezelfde tijd als de dagwinnaar te laten finishen"

Marc Reef

Ploegleider Marc Reef sprak na afloop van een dag die volgens plan verliep. “We startten vanochtend in de regen. Ook lagen er waaiers op de loer en dus was het zaak om de gehele dag attent te blijven. Dat hebben onze renners vandaag goed ingevuld. Het allerbelangrijkste was om onze kopman Tobias Foss in dezelfde tijd als de dagwinnaar te laten finishen. Afspraak was dat Tim voor zijn eigen kans mocht sprinten als Tobias in de veilige zone geraakte. Dat laatste lukte, waarna Tim uiteindelijk elfde werd. Morgen worden de kaarten voor het klassement voor het eerst geschud”, doelt Reef op de etappe met aankomst bovenop Alto da Fóia.

Volta ao Algarve em Bicicleta

Stage 1

Uitslag
Klassement
1
Alexander Kristoff
Uno-X Pro Cycling Team 04:49:15
2
Jordi Meeus
BORA - hansgrohe +00:00:04
3
Søren Wærenskjold
Uno-X Pro Cycling Team +00:00:06
10
Tim van Dijke
Jumbo-Visma +00:00:10
20
Milan Vader
Jumbo-Visma +00:00:10
31
Owen Geleijn
Jumbo-Visma +00:00:10
32
Tobias Foss
Jumbo-Visma +00:00:10
53
Sam Oomen
Jumbo-Visma +00:00:10

Gerelateerde updates