Shop
Vierde plaats voor Team Jumbo-Visma in ploegentijdrit Vårgårda WestSweden

Vierde plaats voor Team Jumbo-Visma in ploegentijdrit Vårgårda WestSweden

Team Jumbo-Visma is op de eerste dag van de Vårgårda WestSweden als vierde geëindigd. In de 35,6 kilometer lange ploegentijdrit kwam de geel-zwarte brigade een kleine dertig seconden tekort om een podiumplek te behalen.

De Vårgårda WestSweden, een tweedaagse wedstrijd in Zweden, maakte voor het eerst sinds 2019 haar opwachting op de kalender. Nadat corona de afgelopen jaren roet in het eten gooide, konden de teams zich in en rond Vårgårda weer eens met elkaar meten. Namens Team Jumbo-Visma kregen Amber Kraak, Romy Kasper, Linda Riedmann, Karlijn Swinkels, Anouska Koster en Carlijn Achtereekte de taak om de eer hoog te houden.

Op het licht glooiende parcours zette Team Jumbo-Visma een goede richttijd neer, maar het bleek niet genoeg om op het podium te eindigen. Trek-Segafredo (eerste), Team SD Worx (tweede) en Team DSM (derde) waren op de finishlijn alle drie sneller. "Natuurlijk is het jammer dat we net geen podiumplaats hebben behaald, maar ik ben heel blij met dit resultaat. De meiden hebben het heel goed gedaan", aldus ploegleider Carmen Small.

Het doel van de ploegentijdrit was om ervaring op te doen en technisch goed te rijden. Dat is volgens Small gelukt. "Vier dames hebben nog nooit een ploegentijdrit gereden, dus de focus lag vooral op het proces. Omdat er tijdens de Vuelta ook een ploegentijdrit wordt gereden, was het goed om alvast een keer te oefenen. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten, maar dat is alleen maar goed. Hier kunnen we zeker mee verder."

 / 

Gerelateerde updates