Shop
Vierde plaats voor Kooij in zesde etappe Ronde van Groot-Brittannië

Vierde plaats voor Kooij in zesde etappe Ronde van Groot-Brittannië

Olav Kooij is in de zesde etappe van de Ronde van Groot-Brittannië naar de vierde plaats gespurt. Daarmee kwam er een einde aan de hegemonie van Team Jumbo-Visma, dat de eerste vijf ritten wist te winnen. Wout van Aert blijft leider in het algemeen klassement.

Het peloton kreeg opnieuw een vlakke etappe voorgeschoteld, al was het slot van de rit verraderlijk te noemen. De troepen van Team Jumbo-Visma controleerden de koers de gehele dag en wisten verschillende vluchtgroepen telkens binnen schootsafstand te houden. In het absolute slot van de rit zette Van Aert zich andermaal op kop in dienst van Kooij. De jonge spurter uit Numansdorp moest al relatief vroeg zijn spurt inzetten, en werd uiteindelijk overvleugeld door onder meer de uiteindelijke ritwinnaar Danny van Poppel.

“Het doel was om met Olav voor een nieuwe zege te gaan”, spreekt klassementsleider Van Aert na afloop. “Daar zijn we niet in geslaagd. We staan weer met beiden benen op de grond. Het is een goed voorbeeld van het feit dat het niet zomaar een vanzelfsprekendheid was dat we de eerste vijf ritten grepen. De concurrentie is ook heel erg sterk. We kwamen wat ver van achter te zitten en moesten een te grote inspanning leveren om weer terug aan het front te geraken.”

"Het is zaak om het hoofd nu koel te houden"

Wout van Aert

De Belg kijkt vast vooruit naar het slotweekend. “Ik ben blij met het feit dat ik nog aan de leiding sta in het algemeen klassement. Het is zaak om het hoofd nu koel te houden. De komende twee dagen worden qua parcours wat lastiger. Het zal aanvallen regenen. Drie seconden is natuurlijk speelbaar, waardoor er nog vele kapers op de kust zijn. We gaan ons best doen de eindzege in de wacht te slepen”, besluit Van Aert.

© SWpix.com

Gerelateerde updates