Shop
Van Empel toont zich in tweede etappe Giro d’Italia Donne

Van Empel toont zich in tweede etappe Giro d’Italia Donne

Fem van Empel heeft haar eerste etappe in een rittenkoers goed doorstaan. Het 20-jarige talent van Team Jumbo-Visma Women finishte in de tweede etappe net buiten de top tien. De ritwinst was weggelegd voor Annemiek van Vleuten.

Na de hevige regenval van vrijdag, met de stopzetting van de openingstijdrit als gevolg, bleef het peloton vandaag gespaard van slechte weersomstandigheden. De rensters legden 102 kilometers af tussen Bagno a Ripoli en Marradi, met de beklimming van de Passo della Colla als speerpunt. Na enkele aanvalspogingen begon het peloton als geheel aan de slotklim.

Al snel zorgden de betere klimsters voor een tempoversnelling in het peloton. Een kleine groep der favorieten rukte zich los van de achtervolgende groep, waar onder anderen Van Empel deel van uitmaakte. Uiteindelijk greep de jonge Nederlandse net naast een toptienplaats.

"De meiden reden als een team vandaag"

Carmen Small

Ploegleider Carmen Small: “De meiden reden als een team vandaag. Ze zaten steeds goed gepositioneerd in het peloton, waardoor Fem en Noemi (Rüegg) perfect werden afgezet aan de voet van de Passo della Colla. Fem reed een uitstekende beklimming. Vooraf hadden we bewust niet veel druk op haar schouders gelegd, gezien ze hier haar eerste grote ronde rijdt. Ik ben dan ook zeer tevreden met haar prestatie.”

Op zondag liggen er kansen voor de sprintsters in een vlakke etappe. “We kijken heel erg uit naar de rit van morgen. Er wacht ons een mooie kans op een etappezege met Marianne (Vos)”, besluit Small.

Gerelateerde updates