Shop
Van Empel besluit crossseizoen met eindzege in X2O-Trofee in stijl

Van Empel besluit crossseizoen met eindzege in X2O-Trofee in stijl

Met de overwinning in de X2O-Trofee van Brussel, heeft Fem van Empel het seizoen in stijl afgesloten. Naast de winst in de koers, haalde de renster van Team Jumbo-Visma ook het eindklassement binnen.

De Brabantse wereldkampioene pakte vanaf de eerste ronde het initiatief en gaf haar positie in de kop van de koers eigenlijk nooit meer af. Op de terreinen rondom de Universiteit van Brussel bewees Van Empel haar kwaliteiten andermaal. Ze zette haar concurrenten continu onder druk en reed halverwege de cross definitief weg.

“Ik rijd op uitstekend materiaal en de sfeer in het team is uitstekend”, zegt Van Empel. “Als alles klopt en de omkadering is goed, dan sta je ontspannen aan de start en dan ben ik op mijn best. Dat zie je dan automatisch terug in de resultaten.”

"Ik had nooit verwacht dat ik zo’n mooi crossseizoen zou rijden."

Fem van Empel

Van Empel: “Ik had nooit verwacht dat ik zo’n mooi cross-seizoen zou rijden. Het gevoel van winnen blijft geweldig en dus ben ik blij dat het weer gelukt is. Ik begon het seizoen met een overwinning en ik sluit ermee af. Dat kan bijna niet mooier. Er is best wel wat op me af gekomen, omdat ik vaak als topfavoriet aan de start stond. Ik denk dat ik er goed mee ben omgegaan. Ik kan alleen maar blij zijn met hoe het gelopen is.”

“Voor specifieke doelen uitspreken over mijn wegseizoen is het nog wat vroeg”, zegt Van Empel direct na afloop. “Ik rijd de Volta Limburg Classic, de Brabantse Pijl en de Waalse Pijl en daarna pak ik het mountainbiken weer op. Het gaat een mooie ontdekkingsreis worden.”

Van Empel fietste in haar crosscampagne een indrukwekkende erelijst bij elkaar. Ze won de wereldbekers van Waterloo, Fayetteville, Tábor, Maasmechelen, Antwerpen, Dublin en Benidorm. Bovendien werd ze eerste in de manches van Baal, Lille, Brussel, Poldercross, Koppenbergcross, Beringen en de Flandriencross van Hamme. Bovendien was ze de beste in het eindklassement van de wereldbeker en van de X2O-Trofee.

Op de kampioenschappen was Van Empel de beste van Europa, won ze namens Nederland de wereldtitel Mixed Relay en knalde ze naar haar eerste zege in het wereldkampioenschap van Hoogerheide.

 / 

Gerelateerde updates