Shop
Van Emden schrijft voor derde keer NK tijdrijden op naam

Van Emden schrijft voor derde keer NK tijdrijden op naam

Jos van Emden heeft voor de derde keer in zijn carrière het NK tijdrijden gewonnen. De 38-jarige hardrijder snelde rond Elspeet naar een tijd van 49:15 en wist daarmee Daan Hoole achttien seconden achter zich te houden. Tim van Dijke en Wilco Kelderman eindigden namens Team Jumbo-Visma respectievelijk als zevende en negende.

Het lijstje met favorieten was lang bij de mannen en dat bleek wel uit de tussentijden. Van Emden greep meteen het heft in handen, maar zijn voorsprong op de naaste concurrentie bestond maar uit een paar luttele seconden. De voormalig ritwinnaar in de Giro d’Italia wist in het tweede rondje echter te versnellen en bouwde gestaag zijn voorsprong uit. Een gemiddelde snelheid van 51,776 kilometer per uur was genoeg voor de overwinning. Het seizoenstotaal van Team Jumbo-Visma is nu opgelopen naar 38 zeges.

"Deze zege is ontzettend mooi en een hoogtepunt in mijn carrière."

Jos van Emden

“Ik had dit niet verwacht”, stelt een blije Van Emden. “Het afgelopen jaar heb ik geen geweldige tijdritten meer gereden. Vorig week voelde ik in de ZLM Tour gelukkig dat het weer lekker liep na mijn coronabesmetting in mei, dus ik had wel geroepen dat ik ambitieus was. Toch had ik niet gedacht dat ik kampioen kon worden, al merkte ik onderweg wel dat ik met een goede tijdrit bezig was. Mathieu Heijboer werd ook enthousiast in de auto. Dat gaf me nog wat extra moraal. Deze zege is ontzettend mooi en een hoogtepunt in mijn carrière.”

Gerelateerde updates