Shop
Van Dijke sprint naar zesde plaats in slotrit Ronde van Noorwegen

Van Dijke sprint naar zesde plaats in slotrit Ronde van Noorwegen

Tim van Dijke heeft zich laten zien in de laatste rit van de Ronde van Noorwegen. De 23-jarige renner sprintte naar de zesde plaats. Attila Valter mist het podium in het algemeen klassement op een seconde en eindigt als vierde.

Op de slotdag in Noorwegen kregen de renners een 151 kilometer lange etappe voor de kiezen. Vanuit Stavanger, tevens de finishplaats, vertrok het peloton en namen negen renners al snel de benen. Hun voorsprong werd door toedoen van Team Jumbo-Visma snel teniet gedaan.

Op 45 kilometer van de meet werd de steile klim in Grisabakken voor het eerst getrotseerd door het peloton, dat de vluchters toen al had ingerekend. “Daar wilden we de koers hard maken, zodat de echte pure sprinters het lastig zouden krijgen”, vertelt ploegleider Maarten Wynants. Mick van Dijke trok bij de tweede passage op Grisabakken goed door en het peloton leek even in stukken te breken. “We hebben de koers hard gemaakt, maar uiteindelijk kwamen de groepen weer bijeen. Dus ook de rappe mannen sloten weer aan. Dat zijn uiteindelijk ook de renners die Tim van Dijke kloppen in de sprint.”

"Mooi om te zien dat Tim vandaag zijn kans heeft gegrepen in de sprint"

ploegleider Maarten Wynants

Van Dijke sprintte uiteindelijk naar de zesde plaats. Een dag eerder wilde de renner zich ook al mengen in de sprint, maar raakte ingesloten. “Het is mooi om te zien dat Tim vandaag zijn kans heeft gegrepen in de sprint. Voor nu moeten we tevreden zijn met een zesde plaats. De twee dagen hiervoor greep Mick zijn kans. Ook daar kunnen we erg tevreden mee zijn”, aldus Wynants.

Valter eindigde op de vierde plaats in het algemeen klassement en mist het podium op een seconde. “Dat kleine verschil is natuurlijk zuur. Ons doel deze week was om in de eindklassering op het podium te staan. Dat is helaas net niet gelukt, maar dat heeft ook te maken met de samenstelling van deze vierdaagse. Op de eerste dag is het algemeen klassement al gevormd door de proloog. De ingekorte etappe een dag later heeft ons zeker niet geholpen”, besluit de ploegleider van Team Jumbo-Visma.

 / 

Gerelateerde updates