Shop
Van Dijke nipt geklopt in derde etappe Cro Race

Van Dijke nipt geklopt in derde etappe Cro Race

Mick van Dijke is in de derde etappe van de Cro Race als tweede over de streep gekomen. De Zeeuw werd in de sprint van een uitgedund peloton nipt geklopt door de Belg Milan Menten. Van Dijke bekleedt in het algemeen klassement nu de derde plaats. Voor Team Jumbo-Visma was het de derde toptweeklassering in evenveel ritten.

In de heuvelachtige etappe naar Makarska werd een vroege vlucht vlak voor de laatste beklimming ingelopen. Op die beklimming trok Sam Oomen ten aanval. Nadat in de slotkilometers alles terug samen kwam, werd Van Dijke door Chris Harper, Oomen en Tobias Foss goed gebracht. Van Dijke leek op weg naar de zege, maar werd op de lijn geremonteerd door Menten.

“Het doel was dat ik zou sprinten vandaag als ik de klim zou overleven”, aldus Van Dijke. “De etappe liep voor ons dan ook volgens plan. Lennard heeft de hele dag op kop gereden om de kopgroep onder controle te houden. Die controle hebben we tot aan de voet van de slotklim ook behouden. Uiteindelijk had ik het vertrouwen dat ik de klim zou overkomen met de eersten. Tobias, Sam en Chris hebben mij goed naar voren gereden. Helaas kon ik het net niet afmaken, maar dit smaakt zeker naar meer. En het geeft mij zeker vertrouwen richting wat nog gaat komen.”

Gerelateerde updates