Shop
Van Dijke, Foss en Boven sterk in proloog Deutschland Tour

Van Dijke, Foss en Boven sterk in proloog Deutschland Tour

Mick van Dijke en Tobias Foss zijn in de proloog van de Deutschland Tour naar een plaats in de top tien gereden. De renners van Team Jumbo-Visma werden in Weimar respectievelijk vierde en negende in de daguitslag. Lars Boven deed het met de elfde stek nauwelijks minder. Olav Kooij bracht het er slechter vanaf. Hij kwam in zijn race tegen de klok hard ten val. De dagzege ging naar wereldkampioen Filippo Ganna.

Van Dijke mocht lange tijd hopen op een podiumplaats. “Ik ben blij met hoe ik mijn proloog gereden heb. Ik heb er in mijn carrière nog niet heel veel gereden, dus het was afwachten hoe het zou gaan. De opdracht is over zo’n korte afstand eigenlijk heel simpel: gewoon zo hard mogelijk richting de finishlijn knallen.”

"Ik mag ook de jongerentrui aantrekken."

Mick van Dijke

Kijkend naar de grote namen in de uitslag maakt de vierde plaats Van Dijke nog een beetje trotser. “Ik sta tussen jongens die al heel veel bereikt hebben. Ondanks dat het net geen podium is, maakt het me toch wel trots. En daarbij mag ik ook de jongerentrui aantrekken.”

Kooij kwam tijdens zijn proloog na een scherpe bocht ten val. De onfortuinlijke sprinter kon zijn weg naar de finish vervolgen, maar moest na afloop wel de verwondingen aan zijn bil laten hechten. Omdat Kooij de snelste tussentijd neerzette, legde hij wel beslag op de eerste bergtrui.

 / 

Gerelateerde updates