Shop
Van Dijke dicht bij etappezege in Ronde van Luxemburg

Van Dijke dicht bij etappezege in Ronde van Luxemburg

Tim van Dijke is als derde geëindigd in de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg. In de sprint werd de renner van Team Jumbo-Visma net voor de meet geklopt door Jenthe Biermans.

Op woensdagochtend vertrok het peloton uit Mondorf-les-Bains voor de langste etappe van de vijfdaagse wielerronde van Luxemburg. Onderweg werden de renners van start tot finish getrakteerd op een paar behoorlijke regenbuien. De manschappen van Maarten Wynants en Jan Boven kwamen de tweede rit goed door. “Eigenlijk liep alles zoals we verwacht hadden vandaag”, stelt Wynants.

“Er vormde zich een vroege ontsnapping met renners van de wat kleinere ploegen”, vervolgt de Belg. “Halverwege de race begonnen de sprintersploegen het spel te controleren. Op het plaatselijke rondje in Mamer wilden we Tim een kans geven om te sprinten. Het leek er even op dat hij hem ging pakken.”

Enkele meters voor de finishlijn werd Van Dijke nog gepasseerd door Søren Kragh Andersen en winnaar Biermans.

"Ik ben blij met de kans die ik vandaag weer kreeg van de ploeg"

Tim van Dijke

“Tiesj trok het allemaal flink op gang na de laatste rotonde. Tot aan dat punt was het gekkenwerk met de harde regen”, vertelt Van Dijke. “Ik pakte het wiel van Kragh Andersen en probeerde over hem heen te komen. Helaas had ik net niet de echte versnelling in benen. Ik moet nog een beetje sterker worden, maar ik ben wel blij met de kans die ik vandaag weer kreeg van de ploeg.”

Morgen staat er een zware rit op het programma waarbij in de finale drie keer de Montée de Niklosbierg moet worden beklommen. “Dit is een etappe die Tiesj perfect zou moeten liggen. Het gaat een belangrijke dag worden voor het klassement”, weet Wynants. Ook Van Dijke is zich daar van bewust. “Ik ga er morgen alles aan doen om Tiesj zo goed mogelijk te positioneren op de belangrijke punten. Het doel voor de rest van de week is om met hem zo kort mogelijk te eindigen.”

Gerelateerde updates