Shop
Van Dijke bevestigt hoogvorm met derde plaats in bergrit Cro Race

Van Dijke bevestigt hoogvorm met derde plaats in bergrit Cro Race

Mick van Dijke heeft in de vijfde etappe van de Cro Race opnieuw een podiumplaats behaald. De jonge Zeeuw sprintte na het nodige klimwerk naar de derde plaats. Door deze prestatie ziet Van Dijke zichzelf met nog een etappe voor de boeg terug op de tweede plaats in het klassement.

Daar het de Cro Race ontbreekt aan een finish bergop, stond etappe vijf te boek als de koninginnenrit. Halverwege de etappe barstte de koers los op een beklimming van de buitencategorie. Simon Yates besloot als eerste de lont in het kruitvat te steken. De Brit kreeg enkele renners met zich mee. Team Jumbo-Visma miste de slag maar gaf zich niet gewonnen en nam tijdens de achtervolging het kopwerk op zich. Van Dijke handhaafde zich bij enkele tempoversnellingen steeds vrij eenvoudig in de voorste regionen van de groep, mede door het beulswerk van Sam Oomen en Chris Harper.

De voorsprong van de koplopers schommelde steeds rond de halve minuut. Stephen Williams plaatse vanuit de kopgroep een beslissende aanval die hem de ritzege en de leiderstrui opleverde. Vlak daarachter haalde de groep met Van Dijke de overige koplopers bij, waarna de Nederlands kampioen tijdrijden naar de derde plaats sprintte.

"Ik heb mezelf vandaag verbaasd."

Mick van Dijke

“Ik heb mezelf vandaag verbaasd”, gaf Van Dijke na afloop te kennen. “Het plan was dat we als ploeg zouden kijken hoe ik de bergen onderweg zou verteren. Mocht dit positief uitpakken, dan zou het doel zijn om voor mijn klassement te rijden. Ik had op voorhand niet verwacht dat ik hier met de besten omhoog zou rijden. Door de hulp van Sam en Chris lukte het uiteindelijk zelfs nog om naar de derde plek te sprinten. We hebben de gehele dag volle bak gereden in de achtervolging. We trachtten te gaan voor de ritzege, maar hielden wel telkens rekening met het klassement. Met nog een etappe te gaan sta ik op de tweede plaats. We gaan een plan maken voor morgen en we zullen zien wat er nog mogelijk is.”

Gerelateerde updates