Shop
Van der Hoorn in de aanval in tweede etappe Ruta del Sol

Van der Hoorn in de aanval in tweede etappe Ruta del Sol

Taco van der Hoorn heeft de tweede etappe in de Ruta del Sol mee kleur gegeven. De Rotterdammer was mee in de vlucht van de dag die gegrepen werd in de laatste tien kilometer.

In de langste etappe van deze Ruta del Sol van Sevilla naar Iznajar trok Van der Hoorn in de eerste tien kilometer ten aanval samen met Matthew Holmes, Jerome Cousin en Alexis Gougeard. Later voegde zich ook Juan Osorio bij het viertal. De vijf kregen een maximale voorsprong van zeseneenhalve minuut. Van der Hoorn bleek de sterkste van de kopgroep en reed op de Puerto de la Parrilla weg van zijn metgezellen, maar moest halverwege de klim zijn meerdere erkennen in het aanstormende peloton.

Chris Harper werd door zijn ploegmaten van Team Jumbo-Visma in een ideale positie naar de voet van de steile slotbeklimming gebracht, waarna de Australiër als tweeëntwintigste over de streep kwam op een zevental seconden van de etappewinnaar Gonzalo Serrano. Harper behield zijn zevende plaats in het klassement.

“Het plan was om mee te zitten in de ontsnapping vandaag. Daar waren Bert-Jan, Paul, Lennard en ik voor aangewezen. De rest moest dan bij Chris en Antwan blijven,” aldus Van der Hoorn. “Uiteindelijk zat ik mee. Voor mij was het deze week ook de enige kans om het als niet klimmer te proberen. Het was een mooi groepje met stuk voor stuk sterke mannen. Er stond veel tegenwind, waardoor het nog best een lange dag was. Ik heb geprobeerd om gedoseerd te rijden om zo nog wat over te houden voor de finale en dan proberen de etappe te winnen. Ik bleef uiteindelijk het langste over en voelde me heel sterk. Alleen kwamen ze vanachter wel heel snel terug. Het was een goede poging.”

 / 

Gerelateerde updates