Shop
Van den Bos sprint naar vijfde plaats in Dwars door de Westhoek

Van den Bos sprint naar vijfde plaats in Dwars door de Westhoek

Team Jumbo-Visma Women heeft zich vandaag laten zien in Dwars door de Westhoek. Jip van den Bos reed in de eindsprint naar de vijfde plaats en ploeggenote Romy Kasper completeerde de top tien.

In het heuvelachtige begin van de Belgische koers sprong Karlijn Swinkels al vroeg mee met de ontsnapping en wist op de top van de Rodeberg de bergprijs te veroveren. De kopgroep met Swinkels bestond nog uit vier rensters toen ze het lokale circuit opdraaiden. Pas in de laatste kilometers werd deze gegrepen door het peloton en was het Van den Bos die zich mocht positioneren voor de eindsprint.

"We zaten goed van voren, maar het was heel hectisch. Dit was vandaag het hoogst haalbare."

Jip van den Bos

Na een lange periode van herstel van een hersenschudding was het voor de 25-jarige renster pas de tweede wedstrijd waar ze dit seizoen aan de start stond. “Ik ben heel erg tevreden. Na zo lang geen finale te hebben gereden geeft dit me veel vertrouwen. Toen Karlijn werd teruggepakt door het peloton heb ik samen met Romy de finale gereden. We zaten goed van voren, maar het was heel hectisch. Dit was vandaag het hoogst haalbare.”

 / 

Gerelateerde updates