Shop
Van den Bos sprint naar vierde plek in slotetappe Baloise Ladies Tour

Van den Bos sprint naar vierde plek in slotetappe Baloise Ladies Tour

Jip van den Bos sprintte in de slotetappe van de Baloise Ladies Tour naar een vierde plek. De Nederlandse sprintster kwam in de massasprint net tekort voor het podium. Anna Henderson besluit de meerdaagse rittenkoers met een derde plek in het algemeen klassement.

Het tempo in de slotetappe van de Baloise Ladies Tour lag opnieuw erg hoog. De rit die begon en eindigde in Zulte was 121 kilometer lang en kende verschillende korte kasseistroken, klimmetjes en twee tussensprints. De dames van Team Jumbo-Visma wisten in de laatste etappe opnieuw voorin het peloton mee te draaien. De zwart-gele formatie zette Henderson met een sterke sprinttrein vooraan af voor de eerste tussensprint. In de strijd om de bonificatieseconde finishte de Britse als tweede.

"We kunnen als ploeg trots zijn op de stappen die we de afgelopen dagen hebben gemaakt."

Jip van den Bos

Na meerdere aanvalspogingen maakte Team Jumbo-Visma Women zich met de rest van het peloton op voor een massasprint. Net als in eerdere sprints wist de ploeg een sterke lead-out te vormen, ditmaal voor Van den Bos. De Nederlandse kwam echter net tekort en moest genoegen nemen met een vierde plek. Anna Henderson behield haar derde plek in het algemeen klassement.

"Helaas is het niet gelukt om een etappe te winnen, maar we kunnen als ploeg trots en blij zijn met de stappen die we de afgelopen dagen hebben gemaakt. De lead-outs voor de bonificatieseconden en finale waren opnieuw goed vandaag. Hier hebben we de afgelopen etappes veel progressie in geboekt."

"We zijn als team deze ronde ontzettend gegroeid en het vertrouwen in elkaar is nog beter geworden."

Lieselot Decroix

Ploegleider Lieselot Decroix: “De ploeg heeft vandaag het plan uitgevoerd zoals we die op voorhand hadden gepland. We wilden voor de bonificatieseconden gaan sprinten om Anna nog het eindklassement te laten winnen. De eerste lead-out verliep perfect, maar helaas was er steeds net iemand sneller. Uiteindelijk behield Anna haar derde plek, wat een mooie prestatie is. We zijn als team in deze ronde ontzettend gegroeid. Het vertrouwen in elkaar is nog beter geworden en we halen hier enorm veel motivatie uit voor de volgende wedstrijden.”

 / 

Gerelateerde updates