Shop
Van Agt snelt naar toptienplaats in eerste regenachtige etappe Ronde van het Baskenland

Van Agt snelt naar toptienplaats in eerste regenachtige etappe Ronde van het Baskenland

Team Jumbo-Visma is de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland goed doorgekomen. Onder regenachtige omstandigheden ontplofte de koers op de laatste beklimming. Demi Vollering won de etappe, Eva van Agt finishte knap als negende.

De vele regen zorgde voor een nerveuze koers, die pas echt in de laatste vijftien kilometer open brak. De beklimming van de Urkaregi bleek het sleutelpunt. Even voor het opdraaien reed Team Jumbo-Visma met de gehele ploeg van voren en won Karlijn Swinkels de tussensprint. Op de flanken van de Baskische klim reed Vollering iedereen uit het wiel en kwam solo aan in Markina-Xemein.

"Morgen zullen we er weer staan en gaan we weer vechten voor een goed resultaat."

Race coach Carmen Small

Race coach Carmen Small over de ouverture in het Baskenland: “Vanaf de start was het al aan het regenen en dat zorgde voor veel nervositeit en breukjes in het peloton. Daarna ging het tempo wat omlaag en was het eigenlijk wachten op de beklimmingen. Het is mooi dat Karlijn nog wat punten pakt in de tussensprint en daarna moesten we het vooral gaan zien hoe we de laatste klim zouden verteren.”

“Ik ben wel tevreden met wat ik heb gezien”, aldus Small. “Maar helaas hadden ze niet de benen om de besten te kunnen volgen op de laatste klim. Morgen zullen we er weer staan en gaan we weer vechten voor een goed resultaat.”

 / 

Gerelateerde updates