Shop
Van Agt kan met besten mee in Waalse Pijl

Van Agt kan met besten mee in Waalse Pijl

Eva van Agt reed woensdag een sterke Waalse Pijl. Team Jumbo-Visma Women zat lange tijd goed van voren, maar moest in de finale toch haar meerdere erkennen in winnares Demi Vollering.

De rensters van de Nederlandse wielerformatie moesten woensdagochtend vroeg uit de veren. Ruim voor klokslag negen uur was de officiële start van de 26ste editie van de Belgische wielerklassieker. Drie keer kreeg het peloton de steile Muur van Hoei voor de kiezen. Bij de tweede passage, op iets minder dan veertig kilometer van de finishlijn, ontbrandde de koers volledig. Vier koplopers sprongen weg, waarna Van Agt, Teuntje Beekhuis en Noemi Rüegg de achtervolging inzetten.

Het drietal wist met de achtervolgende groep de koplopers in te rekenen en zo zat Van Agt in een goede positie voor de finale. “Nog voordat we begonnen aan de laatste klim op de Muur zat ik weer in de kopgroep. Ik voelde me eigenlijk best goed vandaag en kon mezelf onderweg redelijk goed sparen voor de finale. In de laatste kilometer had ik helaas niet veel meer over. Ik was blij dat ik de kopgroep nog kon bijhouden."

"Ik moet Noemi en Teuntje echt bedanken, ze deden heel goed werk in de finale"

Eva van Agt

Dat was volgens de 26-jarige renster voornamelijk te danken aan het werk van haar ploeggenotes. “Noemi en Teuntje hielden me telkens goed van voren en constant werd ik aan de voet van de beklimmingen afgezet. Daar moet ik ze echt voor bedanken. Niet alleen de positie is dan goed, maar ook het mentale aspect is heel belangrijk. Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor je teamgenoten, omdat je weet dat zij alles voor jou hebben gegeven.”

 / 

Gerelateerde updates