Shop
Van Agt besluit Ronde van het Baskenland als negende

Van Agt besluit Ronde van het Baskenland als negende

Eva van Agt heeft de Ronde van het Baskenland afgesloten op een negende plek. In de lastige slotrit handhaafde de jonge renster van Team Jumbo-Visma zich in de top van het klassement. Amber Kraak eindigde de Baskische rittenkoers op de elfde plaats. De eindoverwinning ging naar Marlen Reusser, die de laatste etappe solo won.

Zonder de zieke Karlijn Swinkels vertrok het peloton voor een tocht van 115 kilometer in en rondom Donostia. Met de Jaizkibel, bekend van Clasica San Sebastian, en de Mendizorrots kregen de rensters twee zware beklimmingen voor de kiezen. Tien rensters maakten deel uit van de vlucht van de dag, maar hun avontuur was van korte duur.

Op de Mendizorrots versnelden Demi Vollering en Annemiek van Vleuten en zij leken met zijn tweeën uit te gaan maken wie er met de overwinning vandoor zou gaan. De twee werkten echter niet goed samen, waardoor drie achtervolgers in de slotfase nog konden terugkeren. Reusser profiteerde en soleerde vervolgens naar de rit- en eindzege.

"Het was een hele mooie week voor ons"

Carmen Small

Van Agt eindigde als zestiende en dat bleek genoeg om haar toptiennotering in de Baskische rittenkoers te behouden. "Het was een pittige dag", zo omschrijft race coach Carmen Small de derde en laatste etappe. "Amber en Eva zaten na de Jaizkibel in de voorste groep en deden het heel goed. De laatste klim was heel steil, dus we wisten dat het moeilijk ging worden om aan te blijven."

"De dames vochten voor wat ze waard waren en probeerden in de slotfase nog terug te komen, maar het gat was net te groot. Uiteindelijk mogen we heel trots zijn op de negende plek van Eva en de elfde plek van Amber in het algemeen klassement. Al met al was het een hele mooie week voor ons, waarin we veel hebben geleerd en onszelf elke dag hebben verbeterd."

 / 

Gerelateerde updates