Profiel
Van Aert zet zegetocht voort met winst in openingsetappe Dauphiné

Van Aert zet zegetocht voort met winst in openingsetappe Dauphiné

Wout van Aert heeft zijn imposante zegetocht voortgezet. De 25-jarige Vlaming die deze maand al Strade Bianche en Milaan-SanRemo op zijn naam wist te schrijven, won vandaag de openingsetappe in het Criterium du Dauphiné. Van Aert was na 218 kilometer de snelste in de sprint van een uitgedund peloton en tekende zo voor de tiende seizoenszege van Team Jumbo-Visma.

De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht die door Team Jumbo-Visma gecontroleerd werd. Nadat de vlucht was ingerekend en Tony Martin zijn werk erop zat, versnelden Robert Gesink en Sepp Kuss op vijftien kilometer van het einde met de drie kopmannen en Van Aert in het wiel.

Van Aert werd in de slotkilometer prima gebracht door Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Primoz Roglic.

“Deze droom duurt voort,” aldus Van Aert. “Ik was best nog wel vermoeid na Milaan-SanRemo. Dus deze zege zag ik niet direct aankomen. Al had ik wel de mindset om ervoor te gaan. Dat had ik ook aangegeven in de meeting gisteren en ook tijdens de koers. De mannen hebben fantastisch gewerkt. Het geeft ook aan hoe wij als ploeg fungeren en hoe de sfeer is. Als mannen als Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic in dienst rijden, geeft dat extra motivatie. Dit is een heel mooie zege en het was ook een perfecte situatie voor ons. Zo zie je dat het mes aan twee kanten snijdt. Enerzijds willen we de mannen voor het klassement van voren houden en aan de andere kant had ik nog de mogelijkheid om te sprinten. Zo zie je maar dat als de kansen zich voordoen, ik het zeker niet zal nalaten om ze te pakken. Ik ga zeker genieten morgen in de gele trui.”

Dumoulin was vol lof over zijn ploeggenoot. “Dit is echt super. Het is fijn om dit met zijn allen te presteren. Wout wilde er vanmorgen voor gaan en deze etappe was een mooie kans. We zaten voorin op de klim en Primoz en ik hebben de nodige aanvallen gepareerd. Gelukkig had ik nog genoeg energie over voor een lead-out nadat Steven was doorgereden tot bovenop de klim. Ik heb de laatste achthonderd meter voor mijn rekening genomen. Dat Wout het dan zo afmaakt, is dan wel heel bijzonder.”

 / 

Gerelateerde updates