Shop
Van Aert zet succesreeks voort, maar slaat WK niettemin over

Van Aert zet succesreeks voort, maar slaat WK niettemin over

Wout van Aert heeft in Herentals andermaal zijn klasse getoond. De Belgisch kampioen startte voortvarend aan de cross in zijn woonplaats en stond zijn leidende positie gedurende de gehele race niet meer af. De renner van Team Jumbo-Visma boekte hiermee zijn achtste overwinning van het crossseizoen. Na afloop maakte Van Aert bekend het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Fayetteville niet te betwisten in functie van zijn wegdoelen aankomend voorjaar.

Van Aert toonde aan dat het ook na de pech in Hulst zondag met de moraal wel goed zat. De voorsprong liep iedere ronde verder op. Voor de achtste maal in negen veldritten mocht hij het zegegebaar maken. Daarmee gaf Van Aert aan over een goed vormpeil te beschikken in aanloop naar het Belgisch kampioenschap van zondag in Middelkerke.

"Het is fijn dat ik uiteindelijk voor de ogen van mijn familie in mijn eigen woonplaats de winst mag vieren."

Wout van Aert

Kort na de wedstrijd gaf Van Aert een heldere blik op zijn koers. “De tactiek voor vandaag was vrij duidelijk. De concurrentie streed in de eerste ronde voor de bonificatieseconden die gekoppeld zijn aan het klassement. Daarna besloot ik om het tempo de hoogte in te jagen. Ik heb mijn race vervolgens ingedeeld zodat ik telkens op de skiberg volle bak kon gaan. Ik ben blij dat die tactiek goed uitpakte. Ik heb onderweg nog een paar foutjes gemaakt, dus er is nog altijd ruimte voor verbetering. Op die momenten in de koers reken ik mezelf dat aan. Het is fijn dat ik uiteindelijk voor de ogen van mijn familie in mijn eigen woonplaats de winst mag vieren.”

"In samenspraak met de ploeg heb ik besloten om het WK in Fayetteville niet te rijden."

Wout van Aert

Na afloop kondigde Van Aert aan dat het wereldkampioenschap veldrijden dit seizoen geen onderdeel is van zijn programma. “In samenspraak met de ploeg heb ik besloten om het WK in Fayetteville niet te rijden. Dit is eigenlijk vanaf het begin af aan de bedoeling geweest, maar we hebben de knoop nu besloten door te hakken. Dit besluit creëert essentiële voorbereidingstijd voor mijn doelen op de weg in het klassieke voorjaar. Daar zal ik me na komende zondag op gaan concentreren”, lichtte Van Aert zijn besluit toe.

 / 

Gerelateerde updates