Profiel
Van Aert wint moddercross in eigen Herentals

Van Aert wint moddercross in eigen Herentals

Wout van Aert heeft zijn eerste overwinning van het veldritseizoen geboekt. In zijn woonplaats Herentals rekende de 26-jarige renner van Team Jumbo-Visma af met wereldkampioen Mathieu van der Poel, die halverwege te kampen had met een lekke band.

In de beginfase van de race werd al snel duidelijk dat het een duel tussen ‘de grote twee’ zou gaan worden. Van der Poel bepaalde op het zware en glibberige parcours het tempo en Van Aert volgde vrijwel altijd op een paar seconden. Na een lekke band van de wereldkampioen kon de winnaar van Milaan-Sanremo en Strade Bianche een onoverbrugbare kloof slaan.

“Ik ben hier echt heel blij mee. Ik had natuurlijk een meevaller door die lekke band van Mathieu. Ik wilde vandaag echt winnen. Het zat allemaal mee, dan dwing je een overwinning ook af”, sprak een opgetogen Van Aert.

"De onderlinge strijd kwam vandaag niet tot een climax, maar het wederzijdse respect is groot."

Wout van Aert

Van der Poel zette de beste eendagsrenner van het wegseizoen 2020 vanaf de start onder druk. “Ik startte met een te lage bandendruk. Dat was ook een reden waarom ik iedere keer een beetje op achterstand kwam. Ik kwam terug tot Mathieu en toen ik een gat sloeg, had ik door dat hij een lekke band had. Daarna pakte ik direct een halve minuut en die heb ik altijd vast kunnen houden. De onderlinge strijd kwam vandaag niet tot een climax, maar het wederzijdse respect is groot.”

Op tweede kerstdag en daags nadien zijn de veldritten in Zolder en Dendermonde de volgende op het programma van Van Aert.

 / 

Gerelateerde updates