Shop
Van Aert verrassend tweede bij rentree in het veld

Van Aert verrassend tweede bij rentree in het veld

Wout van Aert heeft zijn rentree in het veld opgeluisterd met een verrassende tweede plaats. In het Belgische Antwerpen liet hij in de wereldbekermanche zien al meer dan in orde te zijn.

“Het is altijd mooi om terug in de cross te zijn”, sprak Van Aert in Antwerpen. De Belgisch kampioen liet zijn enthousiasme vanuit de start direct zien. Vanaf de tweede startrij schoot Van Aert uit de startblokken en dook als eerste het veld in. Toen de uiteindelijke winnaar Mathieu van der Poel versnelde, koos de renner van Team Jumbo-Visma eieren voor zijn geld. “De aanval van Mathieu was als vanouds. Dan moet je op je best zijn om mee te kunnen. Ik begreep al heel snel dat zijn tempo te hoog lag. Voor mij was het heel mooi om de rest af te kunnen houden.”

"Ik heb mezelf toch wel verbaasd."

Wout van Aert

Van Aert houdt een goed gevoel over aan zijn rentree. “Ik heb mezelf toch wel verbaasd. Ik had niet gedacht om op het podium te staan en het hoge tempo een hele wedstrijd vol te kunnen houden. Door net onder de limiet te rijden wist ik foutjes te vermijden. Ik ben supertevreden”, aldus Van Aert.

 / 

Gerelateerde updates