Shop
Van Aert verliest gele leiderstrui Dauphiné na misrekening peloton

Van Aert verliest gele leiderstrui Dauphiné na misrekening peloton

Wout van Aert heeft de leiding in het klassement van de Dauphiné af moeten staan. In de tweede rit bleef de kopgroep nipt vooruit. Hierdoor ging ook de gele trui naar een van de vluchters. Van Aert won de sprint van het peloton en werd zesde.

Na de overwinning van gisteren waren ook vandaag de ogen gericht op de Belgisch kampioen van Team Jumbo-Visma. Nadat de kopgroep van oorspronkelijk zes renners weg reed, pakte Team Jumbo-Visma de handschoen op in het peloton. Chris Harper verzette beulswerk door lang te controleren op kop van het peloton.

Het gat dichten bleek op het heuvelachtige parcours echter lastig. Ook met hulp van andere ploegen wist het peloton niet op tijd in de spits te komen. Uiteindelijk kwamen de vroege vluchters met vijf seconden voorsprong over de lijn. Van Aert won de sprint van het uitgedunde peloton.

"Ik had het geel liever gehouden, maar ben vooral ontgoocheld dat ik de ritzege misloop"

Wout van Aert

Van Aert was ontgoocheld na het mislopen van de ritzege. “Je moet altijd eerst proberen om te sprinten voor de overwinning. Het is logisch dat de druk in de koers bij ons komt. We hebben Chris op kop gezet. De kopgroep reed de lange klim sterk op. Daarna was het veel bergaf en maak je weinig meer goed. Dat hebben we onderschat. In de laatste dertig kilometer hebben ze maar een minuut verloren. Iedereen van de ploeg heeft zijn beurt gedaan, zelfs Primoz in de finale nog. Ik had het geel liever gehouden, maar ben vooral ontgoocheld dat ik de ritzege misloop. In de sprint won ik vrij gemakkelijk, alleen is het zonde dat het niet voor de overwinning was.”

 / 

Morgen staat de renners een lastige finish bergop te wachten. “We gaan kijken hoe we het gaan aanpakken morgen. Het is voor Primoz een belangrijke dag. Als het niet voor de ritoverwinning is, dan in ieder geval voor het klassement. Het gaat een ‘tricky’ finale worden in ieder geval”, aldus Van Aert.

Gerelateerde updates